by JJ:GC

Wij ontzorgen u!

Van der Erve Personeelsadvies adviseert en ondersteunt ondernemingen op alle fronten op het gebied van personeel & organisatie.

Op deskundige wijze adviseren en ondersteunen wij u op een creatieve manier met passie en toewijding.

< >

TIP: Lees onze weblog!

This text will be replaced

Verandermanagement - als in een film!

Hoe in te spelen op de huidige markt en haar snelle ontwikkelingen is een strategisch onderwerp op vele agenda’s. Veranderen vraagt om inzicht en meervoudig kijken. Niet zomaar een kunstje, maar deskundig onderzoek verrichten naar de kern van het ‘waarom veranderen’. Reden te meer om een goed SCENARIO voor te bereiden met de juiste ACTEURS om het veranderdoel te realiseren!

Onze aanpak

Als een FILM zoomen wij in op uw organisatie en diagnosticeren welke interne – en externe factoren een rol (kunnen) spelen bij het verandertraject. We maken een CLOSE-UP van uw organisatie waarbij wij onder andere aandacht geven aan de verwachtingen, verantwoordelijkheden, onderlinge verhoudingen en paradoxen binnen uw organisatie. Vervolgens inventariseren wij welke ACTEURS (managers, stakeholders, medewerkers e.d.) er een ROL verdienen binnen het verandertraject gelet op onder andere hun taal- en beeldgebruik, reputatie en imago, adaptief of reflectief vermogen, leerbereidheid en de veranderruimte. Als derde fragment wordt er INGEZOOMD op het verandertraject en definiëren we de interne factoren, stakeholders en trajectkenmerken. Ook een EXTREME CLOSE-UP voor wat betreft de veranderaar is essentieel: waarom sluit VDEP het best aan om het verandertraject binnen uw organisatie te begeleiden bij de uitvoering?

Als laatst doen wij aanbevelingen aangaande het GENRE of PLOT waarin we het verandertraject het best kunnen doen slagen met aandacht voor het probleem en de oplossing, motivatie en zingeving.

De veranderstrategie is daarmee in kaart gebracht en de film kan worden GEPROMOOT en de PREMIÈRE datum kan worden vastgesteld!